Kranvagn - Avesta MS42

Kranvagn - Avesta MS42

Avesta MS42 förvandlar din fyrhjuling till en riktig skogsmaskin!

Avesta 4.2 H med 80 cm utskjut. Utskjutet väger endast 16 kg så försämringen av lyftkapacitet blir försumbar. På fullt utstick blir lyftkraften ganska begränsad men räckvidden för en vagn och kran i den här storleksklassen är ENORM!Körningen underlättas av att man inte behöver komma så nära för att få tag. Inte heller behöver man flytta eller använda vinschen lika ofta. Den ökade räckvidden är även guld värd vid arbeten med gripskopa eller vid körning av ris.

Räckvidd: 4,2 m
Lyftkraft: 340 kg vid 1.7 m, 170 kg vid 3 m
Arbetstryck 160 bar
Maxlast vagn 1800 kg

”Riktigt” vridhus med härdade drev i oljebad. Alla rörliga delar är lagrade och smörjbara. Helt ren undersida minimerar risken att skada slang eller cylindrar vid lastning. Alla slangar är inbyggda och skyddade i kranarmen. Helt förzinkad och pulverlackerad – rostar aldrig!

Utrustningsexempel - tillval

Rulldrift 4WD

Traditionellt och beprövat hjälpdriftsystem med drivrullar. Ger ett välbehövligt krafttillskott i svåra passager. Perfekt i blötmark eller på snö. En kraftig hydraulmotor till varje hjulpar för maximal drivkraft. Konstant 4-hjulsdrift i alla lägen. Skulle en sida slira mot marken flyttas drivkraften över till motsatt sida. Drivkraften kan jämföras med vad en medelstor fyrhjuling kan dra på torr asfalt. Drivfart på max motorvarv 3-4 km/h. Läs även på FAQ s. Manövreras med spakar på hydraulaggregatet eller elektrohydrauliskt med elstyrda spakar


Fördelar rulldrift

Drivrullen träffar däcksmönstret exakt och ger bästa möjliga drivkraft. Drivrullens öppna konstruktion rensar effektivt bort smuts och lera.