Avesta Vagnen - Småvagnar

FV400 - Enkelaxlade flakvagnar med tipp

Robust flakkärra för transport av grus, trädgårdsavfall mm. Flaksidor och lämmar i plåt samt botten av flakplyfa.

MER INFO

FV700 - Enkelaxlade flakvagnar med tipp

Robust flakkärra för transport av grus, trädgårdsavfall mm. Flaksidor och lämmar i plåt samt botten av flakplyfa.

MER INFO

FV900 - Tippvagn för wiretipp

Robust flakkärra för transport av grus, trädgårdsavfall mm. Flaksidor och lämmar av plåt samt botten av flakplyfa. Tippas snabbt och lätt med vajer från vinsch monterad bak på fyrhjulingen även om flaket är fullt med grus

MER INFO

FV1000 - Älgvagn

Självbärande flak av durkaluminium samt galvat chassie av stålprofiler ger tillsammans en mycket stark vagn med låg vikt. Fäll- och avtagbar bakläm. Flaket av durkaluminium är lätt att rengöra vilket gör vagnen perfekt för transporter i samband med jakt mm.

MER INFO

FV1000B

FV1000B är 6cm högre än den vanliga älgvagnen och den har längre boggilådor och större hjul ”Bear Claw 25x12,5-12” Detta för att få en ännu bättre framkomlighet i terräng. Lämpar sig väl ihop med bandsats på hjulingen. Populär hos Räddningstjänst.

MER INFO

FV1400 - Elhydraulisk tippvagn

En mycket robust boggievagn med elhydraulisk tippning. Används för daglig transport av grus mm med främst ATV. På grund av sin kraftiga konstruktion och driftsäkerhet har den blivit en favorit inom bland annat kommun och parkförvaltning.

MER INFO

KV1300 - Kombivagn Flak / Ved / Timmer

Flakvagn och timmervagn i ett! Robust timmervagnschassie från TB1300 klätt med plåt och försett med avtagbara lämmar fram och bak.

MER INFO

 

TB1300

Smidig och prisvärd skogsvagn
Vår storsäljare! Robust, enkel och smidig timmervagn för all typ av körning. Avesta-Vagnens superlättklättrande boggi och teleskopisk dragstång. Grind och främre banke är fritt flyttbar.

MER INFO

TB1300B

Smidig och prisvärd skogsvagn
Vår storsäljare! Robust, enkel och smidig timmervagn för all typ av körning. Avesta-Vagnens superlättklättrande boggi och teleskopisk dragstång. Grind och främre banke är fritt flyttbar.Samma som ovan men med grönytehjul 20x10-8

MER INFO

TB1800

Vår kraftigaste manuellvagn
Samma chassi som Avesta MS34. Går att i efterhand att utrusta med rulldrift , kran, vinsch, risbankar, 2 olika flak, etc. Teleskopisk dragstång anpassad för ved 3-5m. För fler bilder och info se MS34

MER INFO

 

 

Superlättklättrande boggie

Standard på alla vagnar utom TB1200B. Längre pendelarm framåt ger mindre vikt på framhjulet och bättre klättringsegenskaper. Boggielådans pendlingscentrum ligger under hjulaxlarna vilket skapar ett lyftande moment för framhjulet när detta går mot ett hinder, Smörjbara, utbygtbara superstarka komositlager till boggiependlingen. Helförzinkad.

Stödhjul

Med snabbfäste

Närförhöjningar

 

Timmersax.

Vår egen i 10 mm höghållfast material. Greppar 40 cm.

Tyst Ekipage

Att vagnen inte skramlar är viktigt för trivseln vid körning i ojämn terräng. Den här symbolen garanterar att vagnen genom sin konstruktion är helt tyst.

Övriga tillbehör och reservdelar