TIPPING TRAILER SERIES

Tipping Trailer L

Vagnen på bilden kan vara extrautrustad

Tipping Trailer M

Vagnen på bilden kan vara extrautrustad

Avestavagnens Tipping Trailers är en serie tippvagnar i olika storlekar som är framtagna för ett effektivt gårds- och parkarbete. Tippvagnarna är anpassade för transport av exempelvis grus, jord, löv, etc. men kan med fördel även användas för andra typer av arbete där transport ingår.

Samtliga chassin och flaksidor i Tipping Trailer serien har en robust konstruktion i galvad plåt. Flakbotten är i alla modeller gjord av flakplyfa med en god beständighet och styrka.

Tipping Trailer modell XS och S

De två mindre modellerna, XS och S, är enkelaxlade vagnar med en manuell tippfunktion. Båda har vridbara drag med två draghöjder vilket gör det möjligt att dra vagnarna med både lägre och högre dragfordon.

Den teleskopiska dragstången och de fällbara lämmarna, bak och fram, underlättar transport av längre föremål såsom exempelvis brädor och sly. Nätförhöjningar, i höjden 60 cm, för alla sidor finns att köpa som tillval, vilket är bra när man vill frakta större volymer av exempelvis löv och ris.

Vagnen på bilden kan vara extrautrustad

Tipping Trailer Modell M

Vagnen på bilden kan vara extrautrustad

Tipping Trailer M är större än S-modellen och har en lättklättrande robust boggikonstruktion. Vagnen finns i två utföranden, Grass och Terrain.

Även om vagnen är fylld med grus eller jord tippas den lätt med en vinschvajer monterad bak på din ATV. Önskar du fylla vagnen med större volymer av exempelvis löv eller ris finns nätförhöjning som tillbehör, vilket gör vagnen än mer användbar.

Vagnen är en robust flakkärra för transport av tyngre material på gården, såsom grus och jord. Den teleskopiska dragstången tillsammans med det vridbara draget med två draghöjder gör vagnen mycket flexibel. Stödhjul finns att köpa som tillval.

Tipping Trailer modell L Hydraulic

Tipping Trailer L Hydraulic

Tipping Trailer L Hydraulic är vagnen för dig som dagligen transporterar, lastar och tippar större och tyngre massor. Vagnen är främst anpassad för ATV:er men kan även kopplas till andra dragfordon. Tack vare sin kraftiga konstruktion och driftsäkerhet har vagnen snabbt blivit populär inom bland annat kommun och parkförvaltning.

Tipping Trailer L Hydraulic är utrustad med en kraftig hydraultipp som kan tippa flaket i 63 graders vinkel. Fällbara lämmar både bak och på sidorna gör den mycket praktisk vid olika typer av lastning och lossning. Hydraulaggregatet drivs av ström från ett eget batteri.
Modellen L har liksom de mindre modellerna i serien en teleskopisk dragstång, ett vridbart drag och två draghöjder vilket gör den flexibel för de flesta situationer.